Paradontologija_2-580x321

PARODONTOLOGIJA

Parodontologija

Parodontologija je grana dentalne medicine koja obuhvaća dijagnozu i terapiju bolesti tkiva zuba (gingive) kao i bolesti okolnih potpornih tkiva oko zuba (parodonta).
Zdravlje parodonta preduvjet je zdravlja zubi te se podrazumijeva da svaka ozbiljnija terapija u ustima također obuhvaća i terapiju bilo kakve upale sluznice. Neadekvatna higijena kod pacijenta vremenom može dovesti do ozbiljnijih upala sluznice i parodonta, a neliječena tijekom godina može dovesti i do gubitka zuba.
Stoga je prije svakog ozbiljnijeg protetskog zahvata parodontna terapija uz sanaciju bolesti sluznice jedna od važnih zadaća našega tima.

PINHOLE METODA

Želite li se jednostavno riješiti parodontoze, gubitka kosti, povlačenja zubnog mesa, zubne preosjetljivosti? Imamo rješenje, a zove se Pinhole metoda.

Ako vam povuklo zubno meso, a bojite se kirurških spravica poput skalpela i sličnog rješenje je tu! Obučeni smo, jedini u Hrvatskoj, pružiti vam ovu uslugu, a evo o čemu je riječ.

Radi se o revolucionarnoj parodontalnoj proceduri Pinhole koja omogućava trajno uklanjanje gubitka nastalim povlačenjem zubnog mesa na zadovoljstvo pacijenata jer se ne koristi ni skalpel, a nije potrebno zahtjevno presađivanje sluznice i potpuno je bezbolno .

Kroz malu rupicu koju napravi iglica posebno dizajniranim instrumentima nježno se opusti tkivo desni, ispuni se kolagenim membranama ili matičnim stanicama, PRF- om, te se tijekom par minuta trajno rekonstruira gubitak nastao parodontozom. Faktori rasta iz matičnih stanica potpuno regeneriraju gubitak zubnog mesa ali i kosti.

Budući da nema rezanja ili šivanja, pacijenti imaju minimalne postoperativne simptome. Pacijenti su također oduševljeni ovim gotovo trenutnim ali trajnim rezultatom potpunog izlječenja zubnog mesa nastalog parodontozom.
PINHOLE METODA - desni prije primjene postupka

PINHOLE METODA - desni 1h poslije primjene postupka