problem-sa-disanjem

PROBLEMI SA SPAVANJEM I DISANJEM

Mnogi pacijenti nisu niti svjesni da se primjenom suvremenih rješenja u dentalnoj medicini mogu uspješno riješiti mnogi zdravstveni problemi poput problema sa spavanjem, disanjem i kroničnim migrenama. Ordinacija Ježina već godinama se uspješno nosi s mnogim spomenutim problemima. Zahvaljujući našem partneru, britanskoj tvrtki S4S (Solutions For Snoring) koja proizvodi čitav niz dentalnih preparata i rješenja koji stomatolozima pomažu u liječenju bruksizma, poremećaja spavanja, glavobolja i migrena, u ordinaciji učinkovito liječimo:

Bruksizam

Nesvjesno škripanje i škrgutanje zubima u snu ozbiljan je poremećaj koji znatno oštećuje zube. Donedavno se smatralo kako bruksizam nastaje zbog nepodudaranja gornjeg i donjeg zubnog luka, no sva aktualna ispitivanja govore da uzroke treba tražiti i u psihološkim stanjima poput anksioznosti i stresa. Ako se bruksizam ne tretira na vrijeme, može uzrokovati ozbiljne poremećaje žvačnog sustava kao što su oštećenja čeljusti zglobova i/ili zubnog potpornog tkiva. Ordinacija Ježina s bruksizmom se bori na dva načina: prilagodbom zagriza te izradom intraoralnih udlaga koje pacijent nosi tijekom noći kako bi se spriječilo direktno trenje među zubima te daljnje trošenje zdravog zubnog tkiva.

Poremećaji spavanja (hrkanje)

Poremećaji spavanja mogu izazvati čitav niz problema, od iscrpljenosti i povećanja mogućnosti od srčanog udara do razdražljivosti, promjena u ponašanju i raznih vrsta frustracija. Kod nekih pacijenata poremećaji u spavanju dovode do epizoda prestanka disanja koje često prati naprasno buđenje, dok se drugi pacijenti godinama neuspješno bore protiv hrkanja koje može izazvati visok krvni tlak, depresiju i umor, ali i povećati rizik od moždanoga udara. Ordinacija Ježina uspješno pomaže u rješavanju različitih vrsta poremećaja spavanja, stoga ne oklijevajte s posjetom.

Glavobolje i migrene

Mnogi pacijenti nisu svjesni toga da su deformacije zubi i čeljusti kao i bolesti usne šupljine nerijetko izvor migrena i glavobolja koje pacijenta potpuno onemogućuju u obavljanju normalnih životnih aktivnosti. Liječenje migrena i glavobolja tabletama protiv bolova samo će podići prag tolerancije na lijekove i u pravilu tek ublažiti simptome dok pravi uzrok ostaje neriješen. Ordinacija Ježina, uz pomoć najsuvremenijih dijagnostičkih alata britanske tvrtke S4S, efikasno otkriva uzroke migrena i glavobolja i svakom pacijentu predlaže individualan tretman kojim će dugoročno riješiti ovaj itekako ozbiljan problem.