Fileri

Hialuronski fileri

Činjenica je da je koža, uz klasičan učinak koji na nju ima proces starenja, svakodnevno podvrgnuta čitavom nizu štetnih utjecaja poput neurednog načina života, klimatskih uvjeta, onečišćenja zraka i vode, stresa, pretjeranog korištenja kozmetike i štetnih proizvoda.
Zbog svega navedenog struktura kože postupno se oštećuje pa se vremenom počnu pojavljivati sitne bore koje neminovno postaju sve izraženije. Ako se i sami prepoznajte u ovim redovima, obratite nam se s povjerenjem jer ćemo tretmanom filerima (punilima) koji vam nudimo borama kazati zbogom, i to bez kirurškog zahvata koji podrazumijeva produljen oporavak.
Fileri za bore baziraju se na hijaluronskoj kiselini, tvari koja se nalazi u koži i pomaže kod hidratacije zbog čega su biorazgradivi i ne izazivaju nikakve nuspojave. Tretman traje svega 30 minuta, nakon njega se odmah možete vratiti svojim privatnim i poslovnim obvezama ili društvenom životu, a rezultati su vidljivi i dugotrajni (od 9 do 12 mjeseci).

Relativno bezbolnim postupkom, filerima (punilima) možete:

 • vidno smanjiti bore
 • povećati volumen usana
 • ublažiti podočnjake
 • poboljšati konture vašeg lica
 • vašem licu vratiti sjaj i prirodni šarm

 

 Pomlađivanje izgleda matičnim stanicama PRF metoda

 • ublažavanje bora
 • povećavanje usana
 • ublažavanje podočnjaka
 • vraća sjaj i mladenački izgled

PRF terapija pomlađivanja matičnim stanicama je revolucionarna metoda pri kojoj doktor upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za pomlađivanje kože. Doktor vam uzme ključne stanice i proteine, koji se nalaze u krvi i ponovnim ubrizgavanjem u vašu kožu tako pospješuje obnovu kože i potkožnog tkiva. Dio krvi, po kojoj je metoda dobila ime, je PRF (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu – plazma bogata trombocitima. Ovim postupkom na prirodan način potičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu te tako smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu. U PRF-u se uz trombocite nalaze faktori rasta i vaše matične stanice, koje nadalje stimuliraju proces obnove. Budući da se kod ovog tretmana  koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari te ne postoji mogućnost  nemaju nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen te ne zahtijeva vrijeme oporavka

Za vrijeme provođenja tretmana ne dodaju se nikakvi aktivatori što daje mogućnost izvođenje tretmana i 4 sata nakon priprave plazme, a kvaliteta ostaje jednaka.

Kandidati

Kako bi se bolje razumjele potrebe svakog klijenta i otkrilo koji je tretman ili kombinacija tretmana potrebna potrebno je napraviti konzultacije s našim timom specijalista. PRF terapija se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.

PRF terapija pomlađivanja matičnim stanicama može se upotrebljavati za: smanjenje glaberalnih linija, odnosno bora između obrva, smanjenje bora „mrštilica“, poboljšanje izgleda bora oko očiju, smanjenje nazolabijalnih bora, smanjenje bora smijalica, tretiranje ožiljaka od akni, smanjenje bora oko usta, pomlađivanje kože na rukama i ostalim dijelovima tijela, poticanje rasta kose na tjemenu.

Priprema

Prije samog tretmana specijalisti će, standardnom procedurom, izvaditi 10 do 20 ml vaše krvi. Bol koju ćete osjećati biti će minimalna i zanemariva, jednaka onoj koju osjećate pri klasičnom vađenju krvi. Nakon toga, doktor će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi.

Tijek zahvata

Vaše stanice se potom ubrizgavaju u kožu gdje je ona opuštena i/ili u bore. Ubrizgavanje se radi na način da se koriste male igle koje su slične onima koje koristimo za vrijeme ubrizgavanja dermalnih filera,Botoxa ili mezoterapije. Ovisno o efektu kojeg želimo postići, plazma se ubrizgava površinski ili dubinski. Prvi rezultati se vide već po prvom tretmanu, ali na temelju višegodišnjeg iskustva i više od 1000 uspješno provedenih tretmana ovom metodom.

 

Oporavak

Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo, koje u pravilu nestaje kroz par sati, a u cijelosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Već u par tjedana nakon tretmana vidljivo je opće poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest tjedana počinje razvoj novog kolagena i krvnih žila, a u idućih tri do šest mjeseci dolazi do nestanka linija i bora te ispravka obujma. Učinci terapije mogu trajati između 12 mjeseci i dvije godine, ovisno o osobi. Iako ima dugoročni učinak na kožu, treba mu određeno vrijeme da počne djelovati.

Mjere opreza

PRF terapija pomlađivanja matičnim stanicama je jednostavan i siguran tretman. S obzirom da se PRF izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.

Izgledajte i osjećajte se deset godina mlađe.

 

Microneedling – za sjaj i svježinu kože

Tehnika “Microneedling” vibracijama pomaže pri apsorpciji aktivnih sastojaka za njegu kože tvoreći brojne mikro kanale kroz kožu.

Mikro iglicama se prodire u dermalni sloj kože, tako omogućujući bolju penetraciju aktivnih tvari u kožu. Aktivni sastojci se prenose do stanica i tako potiču stanice kože da kreiraju novi kolagen te da se obnove.

Microneedling potiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina u koži, potičući prirodne procese kože za zacjeljivanjem i proizvodnjom novog kolagena uslijed prodora sitnih iglica.

Potpuno prirodna i sigurna terapija!
Brzi rezultati!
Iglice su jako sitne i izrađene su od medicinskog čelika!

Primjena:

 • Smanjenje bora
 • Koži daje sjaj i svježinu
 • Učvršćuje kožu i sužava pore
 • Ublažuje ožiljke od akni
 • Pomaže pri tretmanu ožiljaka od opeklina
 • Pomaže kod prirodnog stvaranja kolagena i elastana
 • Stimulira prokrvljenost kože
 • Čisti svu odumrlu kožu
 • Mali ožiljci i udubine na koži nestaju
 • Iskoristivost uporabe krema jako se poveća, koža mnogo lakše upija

 

Mezoterapija

U kombinaciji s matičnim stanicama i faktorima rasta koji se nalaze u i-PRFu, postiže se rejuvenacija na staničnoj razini iz derivata vlastite krvi.

Botoks

Botulin toksin (Botoks), prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum, u medicini se koristi dulje od četiri desetljeća. Prvu primjenu ovaj je toksin imao u neurologiji i pedijatriji, a u posljednja dva desetljeća donio je neviđen napredak u području estetske medicine, i to za nekirurško pomlađivanje lica i vrata.
Botoks se precizno i pažljivo aplicira u vrlo malim količinama, a služi za poljepšanje i poboljšanje kontura lica, učinkovito uklanjanje sitnih i dubokih bora na čelu koje nastaju mrštenjem, zatim za uklanjanje bora na nosu i oko usana te za ispravljanje sitnih bora oko očiju. Osim toga, botoksom se danas služimo i za podizanje obrva i kutova usana, spuštanje usana kod pacijenata kod kojih se pretjerano vidi zubno meso te za zatezanje vrata.
Dodatnu primjenu botoks ima kod pacijenata koji se prekomjerno znoje ispod pazuha jer opušta mišiće koji izazivaju tu neugodnu tjelesnu funkciju.
Tretman botoksom traje svega dvadesetak minuta i za pacijenta je praktički bezbolan. Rezultati aplikacije botoksa vidljivi su nakon dva do sedam dana, a njegov učinak traje od tri do šest mjeseci. Pacijent pritom može redovito, u pravilnim vremenskim razmacima, ponavljati tretman čime će produljiti njegov estetski učinak, i to bez ikakve bojazni za svoje zdravlje.
Ordinacija Ježina već godinama uspješno aplicira botoks. S povjerenjem nam se obraćaju podjednako muškarci i žene, na pragu srednjih godina, koji žele bez odlaska ‘pod kirurški nož’ osvježiti i pomladiti lice.